Vrem să călătorim FĂRĂ PAȘAPORT DE VACCINARE

Statele Uniunii Europene doresc să definitiveze modelul unui pașaport de vaccinare pentru a facilita circulația liberă a cetățenilor în spațiul european. Se vehiculează tot felul de variante și tot felul de idei. Medical vorbind, un document de călătorie care să nu discrimineze nicio categorie de cetățeni ar trebui să cuprindă soluții pentru cele trei situații sanitare și de sănătate în care s-ar putea afla o persoană la un moment dat: neinfectată, vaccinată sau autoimunizată. 

Știm foarte bine că o persoană vaccinată, chiar dacă este protejată pentru a nu se îmbolnăvi, poate să împrăștie în continuare virusul.

Mai știm, de asemenea, că o persoană care a trecut prin boală și s-a vindecat, nu trebuie să se vaccineze atât timp cât are anticorpi anti Sars-Cov2 circulanți în sânge.

Persoanele inumizate pe cale naturală și care au anticorpi, precum și persoanele cu test PCR negativ nu sunt nici purtători și nici transmițători ai virusului. Deci nu este corect să interzicem călătoria tocmai acelor persoane care nu transmit infecția.

Prin urmare, călătoriile nu trebuie restricționate de existența unui astfel de pașaport de vaccinare. Practic, orice persoană care îndeplinește cel puțin una dintre cele trei condiții de mai jos, trebuie să poată călători nestingherită:

1. persoana vaccinată cu ambele doze de vaccin;

2. persoană cu certificat medical care să ateste prezența de anticorpi IgG antiSarsCov2; 

3. persoana cu test PCR negativ în ultimile 48 de ore.

Vrem să călătorim FĂRĂ PAȘAPORT DE VACCINARE!

Vă invit să semnați petiția de mai jos.

Semnează Petiția

Semnat de: 11,412 Persoane
Target: 10 000